Organigramă

Consiliul Județean al Elevilor Bihor

Ce suntem?

Consiliul Judetean al Elevilor Bihor este o substructura a Consiliului Naţional al Elevilor si are ca partener Ministerul Educaţiei Naţionale, fiind unica structura oficiala de reprezentare a elevilor din judetul Bihor.

Cine suntem?

Consiliul Elevilor reprezinta o forma de organizare asociativa a elevilor cu un rol important în viata scolara si a relatiilor profesor-elev. Prin intermediul acestei organizatii, elevii îsi pot alege reprezentantii, pot formula puncte de vedere si pot elabora propuneri pentru îmbunatatirea calitatii învatamântului. Aceasta structura este formata exclusiv din elevi, pentru si despre elevi.

Consiliul Județean al Elevilor Bihor

Consiliul Județean al Elevilor Bihor

Care este rolul nostru?

Reprezintă si apără drepturile si interesele elevilor

• asigura comunicarea între elevi si conducerea ISJ identificând, receptând si propunând spre solutionarea Inspectoratelor Scolare Judetene, problemele, ideile si aspectele vietii scolare a elevilor din judet

• monitorizeaza la nivel judetean respectarea Regulamentului de Organizare si Functionare a Consiliilor Elevilor de la nivelul unitatilor de învatamânt • formuleaza propuneri pentru îmbunatatirea vietii scolare, a proiectelor scolare si extrascolare

• organizeaza seminarii, întâlniri, conferinte, schimburi de experienta, competitii, tabere sau cursuri pentru formarea elevilor

• efectueaza sondaje de opinie cu privire la diverse aspecte ale vietii scolare

• comunica permanent cu C.S.E.-urile si le ofera consiliere • organizeaza actiuni de caritate, campanii de strângere de fonduri destinate cazurilor sociale.

Organigramă

Consiliul Județean al Elevilor, înființat în cadrul Consiliului național al elevilor își constituie activitatea alături de alte consilii județene, prin consiliile școlare locale.

În fiecare școală există un consiliu școlar al elevilor (CȘE), care este format din Adunare generală (reprezentanții tuturor claselor din liceu) și Birou executiv, în componența căruia intră președintele, unul sau trei vicepreședinți și secretarul. Adunarea generală este cea care, prin votul exprimat, are ultimul cuvânt. Se numește „for decizional suprem” și interesele sale trebuie să coincidă cu interesele legitime ale elevilor din unitatea de învățământ. Orice elev poate candida pentru o funcție în Biroul executiv.

Președinții de consilii școlare ale elevilor alcătuiesc Adunarea generală a  unui consiliu județean al elevilor (CJE), la rândul său condus de un Birou executiv. Pentru a candida în Biroul executiv al unui CJE, trebuie să ocupi o funcție în cadrul Biroului executiv al CȘE-ului din liceul tău sau să fii delegat de Adunarea generală a CȘE. În cadrul unui consiliu județean al elevilor, se regăsesc și cinci departamente („Departamentul PR și Comunicare”, „Avocatul Elevului”, „Cultură, educație și programe școlare”, „Departamentul pentru învățământ profesional, tehnic, vocațional” și „Departamentul pentru învățământ gimnazial și teoretic”),  reglementate prin Regulamentul Intern al Consiliului Național al Elevilor. Orice elev din județ poate candida pentru funcția de director de departament.

Altă componentă principală a Consiliului Județean al Elevilor, se adaugă Biroul de Presă, coordonator general fiind secretarul executiv alături de coordonator-ul principal directorul de PR, din care fac parte fotografi, designeri, ilustratori, redactori, videografi, web developeri. Ei sunt cei care se ocupă de imaginea CJE și autorii materialelor pe care le vezi zilnic în presă sau pe social media.

0

Unități de învățământ

0

Elevi

0

Consilii Școlare ale Elevilor

0

Elevi reprezentanți